Två stjärnor

Sommaren är snart här och det med spelningar av bland andra Håkan Hellström och Veronica Maggio, två stora svenska artister som är så folkkära.

vinylskivaI Göteborgs-Posten kan vi läsa om hur vår allas egen Håkan Hellström nyligen spelade två kvällar på plats i New York, dit många svenskar hade tagit sig för att gå både en och två kvällar. Alla nya låtarna som nyligen också släpptes på en EP vid namn 1974, har alltså luftats och provkörts på andra sidan Atlanten. Dessutom kan vi läsa om hur många av de gamla låtarna fräschats till och lekts med under spelningarna.

Det är ju nämligen så att alla låtar har både en studioversion och en liveversion. Håkan själv säger att han alltid är helt respektlös mot formen och hur arrangemang och stilar får blandas och ändras lite hur som helst. Ibland låter det nästan som helt olika låtar. Och att det kommer fortsätta att vara så. Tidigare skrev vi allt om hur låten ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” blev framröstad som den låt som bäst beskriver Göteborg.

Håkan dansade loss ute i New Yorks nattliv

Första dagen i staden som aldrig sover var dessutom tydligen Håkan med crew ute hela natten och festade. Sedan efter första spelningen tog de det lugnare och var ute och käkade i stället. Men sedan efter andra spelningen blev det en riktig omgång igen, ute i nattlivet i det stora äpplet. Det bästa med staden enligt Håkan är att det finns så många musikkulturer i staden, och att han skulle vilja hitta ett riktigt mambo-ställe att dansa loss på. Förutom mycket med bra klubbar och härliga barer bjuder även New York på många ställen att se konserter på, vare sig man gillar storslaget eller litet och intimt.

Nyligen släppte även Veronica Maggio sitt nya album, där hon frontar i skinnjacka på album covern. Nog är det många som kommer att bli alldeles till sig på hennes konserter även där, liksom folk blir på Håkan Hellström.