Snart drar Melodifestivalen igång igen

 

Snart är det Melodifestivalen igen, den årliga meloditävlingen som turnerar till flera svenska städer under hela våren, för att avslutas i en stor och spektakulär final på plats i huvudstaden. Vilka är artisterna i år och vad för städer kommer arrangemanget att besöka egentligen?

Visst du att Arvingarna kommer att vara med i årets Melodifestival?

Scenbelysning och kulisser viktigt

Först och främst, för att lyckas skapa en så stor scenupplevelse behövs belysning passande för nöjesbranschen, som till exempel från märket American DJ, eller adj som det vanligen förkortas till. Tillsammans med snygga videokulisser, bakgrundsdansare och mycket annat blir Mellon till en fest för ögat såväl som för örat.

Artister och städer i Melodifestivalen

Det är i SVT som hela tävlingen sänds från start till slut, därför går det även där att hitta alla artister som ställer upp och tävlar i årets upplaga av Melodifestivalen. I artikeln går det att läsa att artister som ställer upp i år är bland andra Anna Bergendahl, Mohombi, Nano, Arja Saijonmaa, Wiktoria, Lisa Ajax, Anton Hagman, Arvingarna, Pagan Fury, John Lundvik och många, många fler. Mello börjar med sin första deltävling i Göteborg, för att sedan åka vidare till Malmö, Leksand, Lidköping och slutligen Stockholm.

I Svenska Dagbladet går det att läsa om hur allt går att streama på SVT Play och att det där också finns tonvis av artistpresentationer och annat roligt material. Varför inte titta lite i backspegeln och se på historiska klipp från Melodifestivalens långa historia? Under förra årets Mello var det bara en programledare, David Lindgren. Men i år är det helt annat, då är det hela fyra personer som tillsammans ska leda festen, som turnerar från stad till stad. Det är komikern Marika Carlsson, artisten Erik Saade (som varit med i Melodifestivalen tidigare), radiokomikern Kodjo Akolor samt artisten Sarah Dawn Finer (som även hon varit med och tävlat tidigare i musiktävlingen).