Se Håkan i sommar?

Många vill se Håkan Hellström i sommar, när han gör sin första längre sommarturné på hela fyra år. Vilka städer kommer han till egentligen? Och varför jämförs han med Bruce Springsteen i en aktuell artikel?

En person som är ständigt aktuell är ingen mindre än Håkan Hellström, någon vi skriver flitigt om här. Det är nämligen så att denna artist väcker liv i de flesta svenska hjärtan. Nu är han återigen aktuell med en längre turné. Vilka platser sker spelningarna på?

Extrabiljetter och extrautrymme

12474680-bravalla-festivalen-2015I Café rapporteras det nu om hur trycket på Håkan Hellströms sommarturné har varit rekortstarkt, ända sedan biljetterna släpptes i slutet av november. Trycket har fått Håkan med crew att boka in extraspelningar, både på Ullevi men även på Stockholms Stadion. Nu har även extraspelningarnas biljetter sålt slut men det betyder inte att de som är långsamma på bollen helt har missat sin chans att se sin skönsjungande idol i sommar. På Ullevi har man nu även skapat extra publikutrymme till konserten, hur är ett mysterium, men det har gjort att extrabiljetter kunde säljas till de populära konserterna.

Med albumet ”Rullande Åska” har Håkan sin första riktiga sommarturné på fyra år, och platserna han besöker är Stockholm, Göteborg (så klart), Umeå, Gävle, Karlstad, Örebro, Borgholm och Malmö. I både Örebro och värmländska Karlstad finns det biljetter kvar, om än ett fåtal så det gäller att vara snabb om det är en dröm att få se Håkan i sommar.

Jämförs med Bruce Springsteen

Samtidigt skrivs det i Sydsvenskan om hur Håkan har en slags religiös inverkan på sin publik, att konserterna kan liknas med ett slags väckelsemöte där alla sjunger med och publiken är i extas. En karismatisk arbetarklasshjälte som likt Bruce Springsteen väcker liv i något djupt inom en och får blodet att pumpa och känslorna att kännas alldeles, alldeles extra. Mer om det i artikeln.